Dagblad van het Noorden:

Groningen luchtballon show crash

Het Ballon Fiësta Groningen is zaterdagavond ontsnapt aan een drama. De tweede luchtballon die moest opstijgen, een groenwit exemplaar gesponsord door Landgoed Hunzebergen in Drenthe, kreeg geen hoogte en maaide dwars door het publiek. Een vrouw moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis.

“Dit had heel anders af kunnen lopen”, verzuchtte een toeschouwer, die door naar de grond te duiken ontsnapte aan een crash met de reusachtige mand. De vrouw hield er nu alleen twee kapotte handen aan over.

De mand met zeven passagiers erin scheerde met steeds grotere snelheid vlak over het veld. Het gevaarte koerste recht op het publiek af. Dat stoof in paniek alle kanten op. De ballon ramde eerst het ijzeren dranghek, dat geheel verwrongen uit de strijd kwam. Daarna volgde de botsing met de toeschouwers, die met duizenden naar recreatieterrein Kardinge waren gekomen. De ballon trok vervolgens nog een prullenbak met betonnen voet uit de stoep, waarna de ballon eindelijk hoogte won. Het incident wierp een schaduw over het Ballon Fiësta.